Vrijwilliger worden bij de Wereldwinkel?

 

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!


Als vrijwilliger werk je onbetaald samen met leuke collega’s in en rond de winkel. Onze winkel is een compleet bedrijf zonder winstoogmerk. Wil je hier deel van uitmaken, dan kun je je als vrijwilliger aanmelden voor één van de volgende functies.

  • winkelmedewerker;
  • lid werkgroep (PR, inkoop/inrichting en medewerkers);
  • lid van bestuur (bij een vacature).

Als winkelmedewerker werk je een (vaste) ochtend of middag en af en toe tijdens de koopavond of in het weekend. Als lid van een werkgroep zorg je samen met een aantal anderen voor een gedeelte van de werkzaamheden die eraan bijdragen dat de winkel goed kan functioneren.

Wat kun je verwachten van de Wereldwinkel?


Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger gaan we samen in gesprek om uit te zoeken welk werk je graag zou willen doen en hoe jouw wensen en mogelijkheden aansluiten bij de behoeften van de winkel.

Als winkelmedewerker werk je volgens een vooraf vastgesteld maandrooster samen met leuke collega’s. Je werkt altijd samen met een ander en staat dus nooit alleen in de winkel. Zowel binnen als buiten het werk is veel gelegenheid voor informeel contact, zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een uitstapje georganiseerd voor alle medewerkers. Je bent als vrijwilliger WA-verzekerd. We kennen géén woon-werkverkeer vergoeding, maar voor sommige specifieke zaken is een onkostenvergoedingsregeling.

 
Wat verwachten wij van jou als vrijwilliger?


Dat je de doelen van de wereldwinkel belangrijk vindt. Dat je als klanten daarom vragen iets kunt vertellen van de achtergrond van de producten in de winkel. Je wordt hierbij geholpen door een introductiecursus. Dat je collegiaal mee wilt helpen om praktische probleempjes op te lossen en een goede sfeer in de winkel te brengen. Verder is er 4x per jaar een algemene ledenvergadering, waarin alle belangrijke zaken rondom de winkel worden besproken en alle medewerkers kunnen meedenken en meebeslissen over alle zaken die spelen bij de winkel.

Hoe word je vrijwilliger?


Wil je vrijwilliger worden, dan kun je langskomen in de winkel of mailen naar info@wijchensewereldwinkel.nl. Je kunt ook bellen met Henk Campschroer (secretaris) telefoon: 024 6454069. Er wordt dan een kennismakingsgesprek gevoerd en er worden afspraken gemaakt voor een inwerkperiode. Tijdens deze inwerkperiode komen alle aspecten van het werk in de winkel aan bod. Daarna volgt een gesprek om de ervaringen over en weer te bespreken en wordt er een vrijwilligersovereenkomst ondertekend.