SIERADENWe beschikken regelmatig over nieuwe sieraden. Op zoek naar iets anders dan anders, dan zit je bij ons goed. We hebben een zeer uiteenlopende lijn van sieraden, voor jong en oud.

Mooi Mens boodschappen

Met een kaartje van Mooi Mens maak je iemand blij. Op de achterkant is ruimte voor een persoonlijke boodschap. De achterliggende gedachte is om deze kaartjes uit te delen en iemand in het zonnetje te zetten zonder dat diegene zich daar eigenlijk van bewust is.

Dit is een greep uit de collectie van Culture Mix.

Culture Mix ontwerpt, produceert en verhaneld sinds 1986 haar eigen originele handgemaakte modejuwelen. Twee keer per jaar ontwikkelen ze nieuwe assortimenten voor de zelfverzekerde, moderne en stijlvolle vrouw.

Elk seizoen worden de kleurrijke collecties hars in combinatie met shell gemaakt in vijf nieuwe, modieuze en levendige kleurthema’s. De stijl onderscheidend en herkenbaar.

De organische, gladde harsvormen worden gecombineerd met materialen die zijn afgeleid van vele andere verschillende culturele, natuurlijke en unieke bevindingen. Zowel modieus als tijdloos. Ze gebruiken de hoogste kwaliteit natuurlijke materialen en gekleurde harsen. Elke kraal is handgemaakt met veel zorg en aandacht voor detail.

Culture Mix vindt het belangrijk dat onze sieraden onder eerlijke en correcte omstandigheden worden geproduceerd. Daarom produceren ze alleen in hun eigen fabriek, onder Westers beheer. De werknemers zijn volwassen, krijgen goede sociale voorzieningen, werken onder gezonde en veilige condities en worden eerlijk betaald.

Al hun componenten zijn nikkelvrij. Bij het kiezen van de materialen en productiemethode houden ze altijd rekening met de ecologische omstandigheden. Ze produceren duurzame producten van hoge kwaliteit die jaren en jaren meegaan. Daarom is hun collectie het minst schadelijk voor het milieu en kunnen hun klanten zo lang mogelijk genieten van de sieraden van Culture Mix.

Gemaakt met de ziel, draag het met trots.

De set sieraden van hanger, oorhangers en ring zijn gemaakt van hoorn.
De set sieraden van hanger, oorhangers en broche zijn gemaakt van paua (schelp).

Bovenstaande Kazurikettingen kosten € 57,50

Kazuri

De kleurrijke fair trade sieraden van Kazuri kenmerken zich door de prachtige handgemaakte en handbeschilderde kralen van keramiek. Het handgemaakte geeft ze ook deze unieke uitstraling. Kazuri betekent in het Swahili ‘klein en mooi’.


We hebben diverse spangen van Mizuhiki in diverse kleuren. Je kunt er zelf een hanger bij kiezen en zo je eigen ketting creëren.

Cubes (van Fates, art with a story)

De Cubes zijn abstract en in meer dan 60 kleuren te verkrijgen zodat ze goed matchen met diverse stijlen en outfits. Het 3D effect van de Cubes zorgt voor een bijzondere, optische illusie. De Cubes zijn gemaakt van kunsthars en de ECO-Cubes van vloeibaar hout. Hierdoor zijn ze aangenaam licht in gewicht en heerlijk draagbaar. De kleurstoffen zijn AZO free en de magnetische sloten zijn 100% nikkelvrij en dus anti-allergisch. In Wijchen zijn de artikelen van Fates alleen bij ons te verkrijgen.

De oorbellen van Fates

De enkelvoudige oorringen met cubes zijn alleen nog in het zwart verkrijgbaar.

Art bracelets


Overige sieraden

Behalve Kazuri hebben we nog veel meer uiteenlopende soorten sieraden, o.a. van MooiVilt en ook nikkelvrije sieraden.

Een mooie Boeddhahanger

Armbanden

Ook armbanden ontbreken niet in ons assortiment. Er zijn weer hele mooie nieuwe exemplaren binnen gekomen. De 2-kleurige armbanden zijn nikkelvrij en in verschillende samenstelling verkrijgbaar.

Zilveren ringen met maanstenen

Ring linksboven heeft een gladde zetting en komt uit Indonesië.
Ring midden en rechtsboven heeft een bewerkte zetting en komt uit Nepal.
Ring onder is afgezet met groene Onyx en komt uit Indonesië.


Ringen


We hebben ook een uitgebreide collectie zilveren ringen.

Oorstekers

De 1e twee foto’s zijn glazen oorstekers afkomstig uit Tsjechië.
De laatste foto zijn zilveren oorstekers met kattenoog afkomstig uit Indonesië.

En leuke kinderdoorstekertjes.

Foto 1 en 2 zijn oorbellen van Madat uit Indonesië. De kleine driehoekjes zijn gevuld met amethist.
De 3e foto zijn oorbellen van Happy Lona uit Instanbul, ze worden gemaakt door kleine edelsmeden.
Op de foto onder zie je een hanger en oorhangers van zilver met Shiva eyes, ze zijn gemaakt in Nepal.

En bij mooie sieraden hoort een mooi sieradendoosje.

Ze zijn uniek, geen twee dezelfde. Het kan dus zijn dat ze uitverkocht zijn, maar meld je dan bij onze vrijwilligers en dan kunnen er nieuwe sieradendoosjes besteld worden.