EERLIJKE CADEAUSEerlijke producten betekent dat de makers van deze mooie cadeaus betaald krijgen naar behoren. Zo kunnen ze zich in hun eigen levensonderhoud voorzien en hun kinderen naar school laten gaan.

Dit beeld staat voor een teken van vriendschap. Het vindt zijn oorsprong in de staat Jalisco in Mexico, waar dit beeld eeuwen geleden symbool stond voor verbondenheid. De kring is door een familiebedrijf op ambachtelijke wijze vervaardigd en gebakken in een houtgestookte oven. De afwerking met verf en lak geeft de finishing touch aan uw unieke product.


Bronsgieten is in Burkina Faso (West Afrika) een tradioneel ambacht, voornamelijk door de leden van de Djermee stam uitgevoerd. Door de afbeelding van de beelden wordt de uniciteit van de mens; vrouw, man en kind tot een sierlijke vorm verwerkt. Het zijn krachtige beelden die veel symboliek in zich dragen en die daarnaast erg decoratief zijn.

Dance me to the end of love – Leonard Cohen.
Dit danspaar is gemaakt van Suarhout. Suarhout komt van de Albizia Saman boom, ook wel de Regenboom genoemd. Deze boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in Indonesiƫ als plantageboom is aangeplant. Het is een prachtig goed gevormde houtsoort met overvloedige dwarsnerf. Suarhout wordt al decennia lang door Zuidoost-Aziatische landen gebruikt voor meubelen. Suarhout is algemeen bekend als een van de meest duurzame en betaalbare houtsoorten. Dat is de reden waarom veel fabrikanten zowel budget meubilair als high-end meubilair met dit hout produceren. En wij hebben dus hele mooie beelden van Suarhout.


De Ojibweg geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.
 

Scrapmetal

Scrapmetal is gerecycled metaal waar de kunstenaars uit de 3e wereldlanden mooie beelden van maken. Vogels van scrap metal worden op een kunstzinnige wijze, levensecht, vervaardigd door het aan elkaar lassen en bewerken van stukjes afval ijzer. Het handgemaakte product komt uit Zimbabwe en is gemaakt door een lokale kunstenaar, Victor Mhembere, voor wie Gone ARTY lasapparatuur beschikbaar heeft gesteld. Op deze wijze kan hij zich in zijn levensonderhoud voorzien. Hieronder een voorbeeld hiervan.

Deze schalen komen uit Indonesiƫ. De flamingoschaal heeft een doorsnede van 35 cm en de hagedissenschaal van 20 cm.