EERLIJKE CADEAUSEerlijke producten betekent dat de makers van deze mooie cadeaus betaald krijgen naar behoren. Zo kunnen ze zich in hun eigen levensonderhoud voorzien en hun kinderen naar school laten gaan.


Bronsgieten is in Burkina Faso (West Afrika) een tradioneel ambacht, voornamelijk door de leden van de Djermee stam uitgevoerd. Door de afbeelding van de beelden wordt de uniciteit van de mens; vrouw, man en kind tot een sierlijke vorm verwerkt. Het zijn krachtige beelden die veel symboliek in zich dragen en die daarnaast erg decoratief zijn.


De Ojibweg geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.
 

Deze metalen hond met waxinelichthouder kost € 24,95

Deze metalen hond met waxinelichthouder kost € 24,95

Scrapmetal

Scrapmetal is gerecycled metaal waar de kunstenaars uit de 3e wereldlanden mooie beelden van maken. Vogels van scrap metal worden op een kunstzinnige wijze, levensecht, vervaardigd door het aan elkaar lassen en bewerken van stukjes afval ijzer. Het handgemaakte product komt uit Zimbabwe en is gemaakt door een lokale kunstenaar, Victor Mhembere, voor wie Gone ARTY lasapparatuur beschikbaar heeft gesteld. Op deze wijze kan hij zich in zijn levensonderhoud voorzien. Hieronder een voorbeeld hiervan.