ECOLOGISCH EN DUURZAAMDoppers in alle soorten en kleurenNiet alles in onze winkel is fairtrade, we staan ook voor duurzaamheid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de doppers, door de dopper te gebruiken als je fles voor water bespaar je heel veel plastic. En de dopper kun je zelfs in de afwasmachine doen.


Sieraden

Behalve deze doppers hebben we nu ook sieraden die duurzaam zijn. Ook zijn ze heel erg mooi. Hier hebben we het over de eco-cubes. Deze fraaie kettingen zijn van natuurlijk materiaal, houtstof (Lignine) een restproduct uit de papierindustrie en is 100% biologisch afbreekbaar.

Tassen gemaakt van PET-flessen
(Duurzaam en Fairtrade)

Iedereen die wel eens in Zuid-Afrika geweest is, zal enthousiast vertellen over de schoonheid van het land, de aardige mensen en de geweldige natuur. Souvenirs of cadeaus uitzoeken is een feest omdat er zulke prachtige dingen gemaakt worden en te koop zijn. 

Zo is daar ook het oog op duurzaamheid ontstaan. Met name het recyclen van PET-flessen. PET staat voor polyetheentereftalaat, een kunststof afgeleid van polyester. PET is het type dat gebruikt wordt voor plastic flessen, voedsel verpakkingen en non food. Meest bekend zijn de waterflesjes. Hiervan maakt Siyabonga hele mooie boodschappentassen. Ze zijn kleurrijk, duurzaam en ook nog Fairtrade. De Zuid-Afrikaanse kunstenares Deziree is verantwoordelijk voor de mooie beschildering van de tassen. 
Vrijwel alle producten komen uit werkgelegenheidsprojecten op het platteland. Door aankoop van de producten draagt u bij aan een beter leven voor de makers ervan. Alle projecten worden door Siyabonga bezocht en de arbeidsomstandigheden zijn goed. De medewerkers verdienen een goed salaris, worden niet onderbetaald en uiteraard vindt er geen kinderarbeid plaats. Nog even over de naam. Siyabonga betekent letterlijk “wij danken u” in de Zulutaal.

Herbruikbare boterhamzakjes