SPIRITUEELOp spiritueel gebied bent u zeker aan het juiste adres in onze winkel. De diverse boeddha’s met verschillende betekenissen, o.a. verjaardag Boeddha’s en niet te vergeten de heerlijke wierook van de Moeders geuren. Van deze serie hebben we ook diverse aroma olie.

We verkopen ook geboortedag Boeddha’s, heel leuk om cadeau te doen op iemands verjaardag.

YOGIMAN BOEDDHA

Yogiman  of  Orang Malu ( Orang = mens   Malu = bescheiden).
Yogiman wordt ook wel de “Weeping Buddha” genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld.Maar Yogiman is in zijn hart gelukkig, hij heeft vrede met zichzelf gevonden. Aan de achterkant van Yogiman ontdekt u de vorm van een hart, dit staat voor leven en kracht.Aan de zijkant van Yogiman (de armen) ziet u de vorm van een foetus, dit staat voor reinheid en een nieuw begin.De Yogiman is tevens een symbool dat het leven in een cirkel verloopt. Geen begin en geen eind.


Allerlei soorten wierook

De Moeder’s India geuren is een wierook die met de hand is gerold en samengesteld uit natuurzuivere ingrediënten. De India geuren zijn gebaseerd op traditionele Indiase wierook en ruiken daarom sterker dan de andere wierooksoorten. Elke geur heeft als basis honing en een hars met de naam Mattipal, wat de karakteristieke ronde zoete geur bepaalt en de stokjes zacht doet aanvoelen. Het atelier van De Moeders geuren bestaat al 44 jaar en is opgezet in Pondicherry India

Wierook betekent gewijde of heilige rook. Het is al vele duizenden jaren oud. Waarschijnlijk is het gebruik van wierook ontstaan nadat iemand een stukje hars van de Boswellia boom op een smeulend vuurtje gooide en ontdekte dat de rook een speciale geur met zich meedroeg. De hars “frankincense” wierook werd bij reukoffers gebruikt. Een reukoffer had tot doel contact te maken met de Goden en hen te bewegen antwoord te geven op vragen en gebeden. De geur werd met de rook meegedragen naar de wereld van de Goden (je zag de rook opstijgen naar de hemel en oplossen=overgaan in de Godenwereld). In de tijd van de farao’s was wierook al een belangrijk onderdeel van hun rituelen. Wierook was een van de belangrijkste handelsgoederen van karavanen. De prijs kon die van goud evenaren. Wierook was bovendien belangrijk door zijn effect op negatieve invloeden van buiten. Wierook zuivert, beschermt tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen.

De klimaatverandering zorgt er ook voor dat we meer last krijgen/houden van muggen en van vreemde soorten die in noordelijker gebieden gesignaleerd worden. De kruidengeur ‘Muggen’ bestaat voornamelijk uit fijngemalen Nochi-bladeren.
Onlangs verscheen een artikel in The Hindu over de eenvoud van gedroogde Nochi bladeren: muggen houden simpelweg niet van de geur en vliegen er voor weg. Dus door simpelweg een stokje wierook van deze gedroogde bladeren te branden, blijven de muggen uit je buurt.

Hieronder op de foto zie je een vrouw op een wierookveld die de wierook plukt.

Klankschalen

Veel mensen kennen klankschalen van een bezoek aan de sauna of in relatie tot yoga of meditatie. De vibrerende tonen hebben een therapeutisch effect. Ze geven rust en brengen lichaam en geest in balans. Dat je met klankschalen ook op een zachte en respectvolle manier het stervensproces kunt ondersteunen is nog relatief onbekend. Deze vorm van palliatieve zorg kan heel waardevol zijn.

Uit observatie blijkt dat klankschalen een zeer rustgevend effect kunnen hebben bij deze doelgroep. Angst en onrust kunnen plaats maken voor rust en ontspanning in zowel het hoofd als in het lichaam. Door de harmonie van de klanken en de trillingen kunnen mensen meer tot zichzelf komen. Je ziet dat mensen soms gespannen of onrustig zijn, dat hun ademhaling hoog zit. Klankschalen kunnen dan voor verlichting zorgen. Ook wanneer iemand al in slaap is. Je merkt dat er een vorm van ontspanning ontstaat en de ademhaling dieper en rustiger wordt. Daar hoef je niets voor te doen, het gebeurt vanzelf. Mensen hoeven ook geen ervaring met klankschalen te hebben om er baat bij te hebben.

Normaal gesproken beweeg je de klankschalen boven het lichaam van boven naar beneden om te aarden, maar bij mensen die stervende zijn doe je het andersom. Zij mogen het leven juist loslaten. Het samenspel van de klanken en trillingen ondersteunt dat proces.