PAPIERWARENWenskaarten


De Wijchense Wereldwinkel heeft diverse kaarten, met en zonder duidelijke boodschap, onze kaarten hebben wel altijd een Fairtrade boodschap.


Naast handgeschepte papierwaren uit India verkopen we ook milieuvriendelijke papierwaren (kaarten, briefpapier). Deze producten zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en bedrukt met plantaardige inkt (met een basis van lijnzaad- en soja olie). Oud papier wordt gewassen met zeep en water en dan bleekt men het papier op een vriendelijke manier met zuurstof. Dit proces gebruikt veel minder energie en water dan de productie van nieuw papier en er hoeven geen bomen te worden gekapt. Het oude papier kan men tot 6 keer toe recyclen.
Deze producten zijn echter niet in de Derde Wereld vervaardigd. De Wereldwinkel heeft er voor gekozen om deze artikelen in het assortiment op te nemen omdat het milieuvriendelijke producten betreft, waarvan ook nog eens geld wordt gedoneerd aan een ziekenhuis in India. Dit ziekenhuis geeft gratis medische behandelingen aan de armen. Het is een modern ziekenhuis dat voldoet aan Westerse standaards. Ze hebben een vleugel voor cardiologie (hart), uro-nefrologie and optometrie (ogen). Naast het ziekenhuis is er een dorp gebouwd voor het personeel. Zij vragen geen loon voor hun werk, behalve een aantal doctoren in disciplines die moeilijk te vinden zijn. Tegenover het ziekenhuis is een dorp voor de familie van de zieken. Ze verblijven hier gratis gedurende de opname van hun familielid.Deze producten zijn echter niet in de Derde Wereld vervaardigd. De Wereldwinkel heeft er voor gekozen om deze artikelen in het assortiment op te nemen omdat het milieuvriendelijke producten betreft, waarvan ook nog eens geld wordt gedoneerd aan een ziekenhuis in India. Dit ziekenhuis geeft gratis medische behandelingen aan de armen. Het is een modern ziekenhuis dat voldoet aan Westerse standaards. Ze hebben een vleugel voor cardiologie (hart), uro-nefrologie and optometrie (ogen). Naast het ziekenhuis is er een dorp gebouwd voor het personeel. Zij vragen geen loon voor hun werk, behalve een aantal doctoren in disciplines die moeilijk te vinden zijn. Tegenover het ziekenhuis is een dorp voor de familie van de zieken. Ze verblijven hier gratis gedurende de opname van hun familielid.

Themakaarten

We hebben ook speciale kaarten, zoals de kaarten met een theezakje en de kaarten met bloemenzaadjes. Extra leuk om te versturen en te ontvangen.


Themaboekjes

U kunt bij ons allerlei leuke booekjes vinden, bijvoorbeeld de serie boekjes ‘Brieven aan…’ en kalenders met allerlei sprueken in een bepaald thema.

Money roll