Koffie, thee en chocoladeIedereen kent inmiddels natuurlijk onze fairtrade koffie’s en thee en niet te vergeten Tony Chocolonely.

Er zijn de laatste tijd berichten dat Tony Chocolonely van de Fairtrade lijst is geschrapt. Daarom hierbij een link waarin je lezen kunt hoe het werkelijk zit. https://tonyschocolonely.com/nl/nl/waarom-we-nog-steeds-niet-zeggen-dat-we-100-procent-slaafvrij-zijn


Koffie en thee
Zoals altijd is ook koffie nog steeds in de Wereldwinkel te koop. Snelfilter maling en natuurlijk zijn er ook koffiebonen verkrijgbaar in de smaken espresso, espresso dark en aroma.

Koffieboeren nog altijd te weinig overhouden aan een van de populairste dranken ter wereld. Veel koffieboeren wereldwijd leven onder de armoedegrens en dreigen daarom het bijltje erbij neer te moeten gooien. Met het betalen van een rechtvaardigere prijs wil Fairtrade Original een nieuwe standaard zetten voor de gehele koffie-industrie. Daarom biedt Fairtrade Original als eerste merk in de Nederlandse supermarkt de koffieboeren een prijs waarmee ze een waardig bestaan kunnen opbouwen: een leefbaar inkomen referentieprijs (LIRP). 

Veel koffieboeren verdienen niet genoeg om waardig van te leven. Dit betekent dat zaken zoals het opbouwen van een spaarpot voor onvoorziene omstandigheden en werken aan duurzame landbouwmethoden niet haalbaar zijn. Ondertussen staat door klimaatverandering het voortbestaan van de koffieproductie verder onder druk. Onder andere verhoogde temperaturen in combinatie met intensievere, onregelmatige regenval geven problemen bij de koffieteelt. De noodzakelijke aanpassingen zijn voor de meeste boeren niet te betalen. 

Als we naar de wereldwijde koffiemarkt kijken dan wordt het hoog tijd dat er iets gaat veranderen. Veel boeren verkopen hun koffie tegen kostprijs en leven in armoede. Wij werken al vijftig jaar aan dit complexe thema, we zijn blij dat we deze belangrijke stap zetten en zo de koffieboeren helpen een leefbaar inkomen te verdienen. Je koffie smaakt echt veel beter als je weet dat er een eerlijke prijs voor is betaald. We hopen hiermee ook andere koffiemerken en retailers te inspireren zodat we samen veel meer koffieboeren in staat stellen een leefbaar inkomen te verdienen.” 

Alle thee biologisch en worden alleen 100% natuurlijke aroma’s gebruikt. Ook zijn er nieuwe smaken in het assortiment opgenomen. Naast de pure thee smaken zijn er ook wat combinaties toegevoegd, zoals Rooibos Spicy Orange en Groene Thee Citroen. Alle 1-kops consumentenverpakkingen bevatten 20 zakjes, zonder nietje. U kunt ze dus gerust bij uw GFT-afval werpen.


De thee van Fair Trade Original draagt uiteraard het Max Havelaar keurmerk.

English Blend € 1,25
Earl Grey € 1,39
Green Tea € 2,30
Rooibos € 1,59
Kamille/Lavendel/Vanille € 2,19
Mint/Kaneel/Zoethout € 2,19
Braambes met een vleugje roos € 2,19
Spicy Chai/Passievrucht € 2,19
Rooibos/spicy Orange € 2,65
Green Tea met granaatappel € 2,19
Earl Green/Mango € 2,19

Koffie snelfiltermaling Goud 250 gram € 3,49
Koffie snelfiltermaling Biologisch 250 gram € 3,59
Koffie snelfiltermaling Dark Roast 250 gram € 3, 39
Koffie snelfiltermaling 250 gram € 3,15
Koffie snelfiltermaling Decafé 250 gram € 3,49
Koffie snelfiltermaling 500 gram € 5,99
Espressobonen 500 gram € 7,35
Espressobonen Dark Roast 500 gram € 7,99

Koffiekoffertje met 10 dripkoffiezakjes fijngemalen premium biologische koffie en 25 vraagkaartjes voor een goed gesprek over stilte en eenvoud (bruine koffertje). In het witte koffertje 25 vragenkaartjes voor een goed gesprek over van alles. Leuk om cadeau te geven. De prijs is € 14,95.


Tony’s Chocolonely


Natuurlijk kun je de Tony’s in de supermarkt vinden, maar de speciale smaken vind je alleen in de Wereldwinkels.

Deze Tony Chocolonely repen met tekst kosten € 3,49.


Feestelijke geschenkpakketten


We kunnen voor u ook pakketten maken in iedere prijsklasse, u kiest zelf de inhoud. U kunt bijvoorbeeld levensmiddelen combineren met een leuk cadeau.


Bosje bloemen met thee en mini Tony Chocolonely’s € 7,95
Pakketje met thee, Tony Chocolonely, pepermunt en vilten vogel € 13,50
Pakketje met thee, beker en pepermunt € 18,50