LeveranciersFloris

Floris maakt wenskaarten, schrijfwaren en cadeauartikelen met een boodschap. Ze produceren artikelen met volledig respect én concrete aandacht voor mens, milieu en maatschappij.  Alle producten zijn van       recycled papier en met inkt op basis van plantaardige oliën. De ontwerpen op de kaarten zijn met de hand geschilderd of getekend. Floris werkt samen met mensen met een beperking en 10% van de winst gaat naar een goed doel.


Gone Arty

Gone Arty is voortgekomen uit en maakt deel uit van Stichting Vhufuli Art. José Verweij-Hoogendijk richtte de stichting in 1998 op om kleinschalige producenten in Zimbabwe, Swaziland, Ghana, Madagascar en Zuid Afrika bestaanszekerheid te bieden. Inmiddels is Gone Arty uitgegroeid tot een volwaardig importeur van kunst- en gebruiksproducten uit Afrika.Ze leveren onder meer beelden, tassen en manden.


Kazuri

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia in Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke sieraden.


Kinta

Kinta is leverancier van bijzondere interieurproducten uit de Filipijnen en Vietnam. Het assortiment bestaat uit houten gebruiksvoorwerpen voor op tafel, in de keuken en meer algemeen het interieur. De producten zijn gemaakt van hergebruikte materialen en worden volledig in samenwerking met lokale leveranciers ontwikkeld en geproduceerd. Alle medewerkers krijgen eerlijk betaald voor hun werkzaamheden. 


Mooi Vilt

Mooi Vilt importeert sinds 2007 producten vanuit Nepal. 1 á 2 keer per jaar reist Hilda af naar Nepalese bedrijven van Shanti Shrestha en Nirjala Shrestha, deze plaatsen bieden een werkomgeving voor 60-100 vrouwen. In de ateliers maken ze mooie vilt producten van 100% schapenwol. De wol komt uit Nieuw Zeeland en Australië en wordt op aanvraag in de juiste kleur geverfd bij een bedrijf dat zich daar in heeft gespecialiseerd. Met de (gekleurde of ongekleurde) wol wordt gevilt en verwerkt tot allerlei verschillende producten, zoals sjaals, tassen en cadeauartikelen.


Sjaal met Verhaal

Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal ondernemers en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Eerst lag de nadruk op inkoop en nu wat meer op productontwikkeling. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten. De overige omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraad.

Tahoua Import

Sinds 1991 heeft Tahoua Import een samenwerkingsrelatie met verschillende producentengroepen in de Sahel landen (Mali, Niger en Burkina Faso). De start was met leerbewerkerscoöperaties in de stad Tahoua waren de eersten en inmiddels zijn er diverse coöperaties opgestart. Tahoua Import heeft een zeer uitgebreide collectie sieraden, ecologisch gelooide- en kleurrijke tassen en eco-sjaals. Daarnaast heeft Tahoua Import een met regelmaat wisselende collectie bronzen beelden.


Tony’s Chocolonely

De missie van Tony’s is het maken van 100% slaafvrije chocolade. Ze geven het goede voorbeeld door te investeren in lange termijn afspraken met de cacaoboeren, het maken van betere prijsafspraken en het trainen van de cacaoboeren om hun oogstopbrengsten en hun organisatie te verbeteren. Het uiteindelijke doel is dat deze boeren een leefbaar inkomen kunnen bereiken. Het doel is ook dat chocolade wordt gemaakt van cacao die traceerbaar is.